Kdo smo: kratka predstavitev podjetja

Spoštovani obiskovalci naše spletne strani, dragi gosti!

Dovolite, da vam na kratko predstavimo naše družinsko podjetje, ki od 22. aprila 2005 zajema tudi hotel v nakupovalnem centru (TNC) v Lescah v občini Radovljici.

Podjetje Krek, Ribno, d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1994, vendar naša podjetniška zgodovina traja že od leta 1975, ko sta bila starša Slavko in Francka Krek najemnika restavracije na Letališču Lesce. Leta 1978 se jima je ponudila priložnost najema Doma pod Planino v kraju Trebija, kjer sta zaposlovala preko 15 delavcev. Tako sta z družino 8 let živela in delala v Poljanski dolini, od koder so tudi očetove korenine. V tedanjem domu sta tudi uredila eno prvih diskotek, poznano pod imenom Disco Uran.

Leta 1984 sta v Ribnem pri Bledu odprla penzion s šestimi sobami, leta 1990 pa sta dogradila do sedanjih 15 sob in 35 ležišč. Poleg pomoči mami pri vodenju penziona se je oče ukvarjal še s prevozi oseb.

Zaradi krize na Balkanu je bilo tedaj v turizmu težko preživeti, zato smo iskali alternativo za preživetje in ponudila se je prodaja gostinskega in gospodinjskega porcelana nemške znamke Seltmann Weiden in s tem namenom je bilo ustanovljeno podjetje Krek, Ribno, d.o.o. Prodaja je na začetku potekala po sejmih in terenu. Podjetje je do leta 1998 poslovalo kar v dnevni sobi, dokler je v obrtni coni Lisice - Bled kupilo lastne poslovne prostore. V viziji čim širše ponudbe in novitet slovenskim gostincem so tedanji prostori kmalu postajali premajhni, tudi skladišče je pokalo po vseh šivih in tretjina blaga je bila shranjena kar v domačih garažah. V iskanju novih idealnih prostorov smo naleteli na ponudbo za nakup zemljišča v TNC Lesce. V družini smo enotno ocenili, da je ob tedanjih trendih v turizmu tam poleg same širitve trgovine tudi idealen prostor za izgradnjo hotela.

V enem letu smo zgradili objekt s 4400m2 pokrite površine, v katerem je danes hotel Krek z restavracijo in trgovina "Vse za mojstre kulinarike" s skladiščem in veleprodajo. Hotel ima 36 sob, konferenčno dvorano, parkirni prostor in podzemno garažo za lastne goste.

Podjetje Krek, d.o.o. danes zaposluje povprečno 20 ljudi. Florjan je prevzel vodstvo hotela, medtem ko Aleš vodi trgovino. V preteklih 35 letih smo poskrbeli za to, da je gostoljubnost postala naša družinska tradicija. Tudi za prihodnost vam obljubljamo, da se bomo vsak dan trudili, vaša pričakovanja ne samo zadovoljiti, temveč jih preseči!

Prisrčni pozdrav,

Direktorja Aleš in Florjan Krek

 

 

Kontakt

Hotel & Restavracija Krek
Hraška cesta 15
SI-4248 Lesce
Tel. +386 (0)4 530 2345
Faks +386 (0)4 530 2349
E-pošta: hotel@krek.si

 

Spremljajte nas

Vreme

Uporabljamo piškotke za lastno analitiko (1st party) in jih ne delimo z nikomer. Z nadaljevanjem se strinjate s politiko zasebnosti, lahko pa nastavitve za spletne piškotke spremenite naknadno.